ALMAN TURŞUSU TARİFİ
KORNİŞON TURŞU NASIL YAPILIR
SALATALIK TURŞUSU TARİFİ
- 2 kg kornişon salatalık
- Üzüm sirkesi ,tuz ,tane karabiber, şeker
- Dereotu,
- Sarımsak ,soğan (arzuya göre hangisi tercih edilirse)
- 2 kg dan 4 kavanoz çıkıyor.
- Kavanozlara salatalıkları yerleştirip 1/4 olacak şekilde sirke dökeceğiz.Üzerini su ile dolduracağız.
- Tenceremizi ocağa koyup kavanozların sirkeli sularını boşaltacağız.
- Suyumuzun üzerine kavanoz başı bir yemek kaşığı silme tuz ve şeker koyacağız.
- Turşu suyumuzu ocakta kaynatıp,kavanozlara bölüp ağzını sıkıca kapatacağız.
- Başka bir tencerede ters olarak biraz tıkırdatıp yine ters olarak bir bezin üzerine koyup üzerini sofra bezi ile örtüp.Bir gece örtülü bekleteceğiz.
Bu turşuyu arkadaşımda ilk yediğimde hazır aldığını sanmıştım ,kendi yaptığını söyleyince hemen bana da
öğretmesini istedim. Bizde daha çok sarımsaklısı seviliyor.Ayrıca salatalarda çok kullanılıyor.Denemenizi
tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN
Bu makale hakkinda daha cok bilgi gorebileceginiz onerecegimiz bir web sayfasi : kırmızı domates turşusu
No comments:
Post a Comment