MALZEMELER:
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
yarım cay kaşığı karbonat
1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
İÇ MALZEMESİ:
peynir ve maydanoz
YAPILIŞI:
Yumurta bir kaba alınıp çırpılır. İçerisine süt, sıvıyağ, karbonat eklenip çırpılır. Yufkanın birisi tezgaha serilip, üzerine hazırladığımız harç sürülür. Üzerine tekrar diğer yufka serilip harçtan sürülür. Yufka gözleme şeklinde kapatılır. Peynir ezilip içerisine doğranmış maydanoz eklenir. Gözleme şeklinde kapattığımız yufkanın dört tarafına iç malzeme koyulup kenarlarından zarf şeklinde kapatılır.Tepsiye koyulup , kapatılan yerlerden kesilerek fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment