Tuesday, April 8, 2014

Ciğerli iç pilav tarifi




2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yarım demet dereotu

2 su bardağı pirinç

100 gram küp doğranmış ciğer

1 adet soğan

1 adet çubuk tarçın

2 adet domates

1 çorba kaşığı şeker

3 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı kuş üzümü

Yapılışı: Pirinçleri ve kuş üzümlerini yıkayıp üzerine su ekleyin ve 10 dakika suda bekletin. Pilavı yapacağınız tencerenin içine tereyağını, fıstıkları, rendelenmiş soğanı, üzümleri ve kabuk tarçını ekleyin. Kavurmaya devam ederken pirinçleri süzüp içine ilave edin. Et suyunu, şekeri, baharatları ve rendelenmiş domatesi de ekleyince kapağını kapatıp 25 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada ciğerleri küp küp doğrayın ve tavada sıvı yağda 10 dakika pişirip, üzerine kıyılmış dereotunu ekleyin. Bu karışımı pilavın içine döküp karıştırın. Daha sonra da 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp sıcak olarak servis yapın.

bugün.com

No comments:

Post a Comment