Sunday, April 6, 2014

ISPANAKLI YALANCI SABAH ÇİĞİ



Beyaz kek  malzemesi

2 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un 





Ispanaklı kek malzemesi

2 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

1 su bardağı haşlanmış robottan geçirilmiş ıspanak





Hindistan cevizli toplar:


1,5 su bardağı hindistan cevizi

1 çay bardağı pudra şekeri

3 adet yumurta akı (yumurtalar büyükse 2 yumurta akı)


Islatmak için

2 su bardağı ılık süt





Kreması

2 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

2,5 su bardağı süt

2 paket krem şanti (toz halinde kullanılacak)





Süslemek için:


Hindistan cevizi






Cuma günü   misafirlerim  var; İnternette gezinirken bu pasta gözüme  ilişti, arkadaş ikinci keki kakaolu yapmıştı bende farklı olsun diye ıspanakla denemek istedim.Birde siz bu haliyle deneyin bakalım beğenecek misiniz.






















Önce toplar hazırlanır. 














Önce toplar hazırlanır. 














 Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Cevizden hafif küçük toplar yapılarak buzdolabında dinlenmeye bırakılır.


















Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Sonra süt ve sıvı yağ eklenir. Çırpmaya devam edilir. Ardından un ve kabartma tozu eklenir iyice karıştırılır.














Yağlanmış  dikdörtgen tepsiye  dökülür













Yağlanmış  dikdörtgen tepsiye  dökülür














Hazırlanan ıspanaklı  kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır. 














Hazırlanan ıspanaklı  kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır. 














Hazırlanan ıspanaklı  kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır. 














Daha önceden hazırlanan toplar aralıklarla ıspanaklı hamurun üzerine dizilir. Topların yarısı hamurun içine girecek şekilde hafifçe bastırılır.














Daha önceden hazırlanan toplar aralıklarla ıspanaklı hamurun üzerine dizilir. Topların yarısı hamurun içine girecek şekilde hafifçe bastırılır.














180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.














Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine ılık süt dökülür.














Kreması için un, şeker ve süt karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Daha sonra krem şantiler toz halinde eklenerek beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır














Şerbetini çekip dinlenmiş olan kekin üzerine krema sürülerek buzdolabına kaldırılır.








Önce toplar hazırlanır.

 Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur.

 Cevizden hafif küçük toplar yapılarak buzdolabında dinlenmeye bırakılır.


Ardından beyaz keki hazırlanır. 

Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. 

Sonra süt ve sıvı yağ eklenir. 

Çırpmaya devam edilir.

 Ardından un ve kabartma tozu eklenir iyice karıştırılır.

Yağlanmış  dikdörtgen tepsiye  dökülür. 


Ardından aynı şekilde kakaolu kek hazırlanır.

 Hazırlanan ıspanaklı  kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır.

 Spatula yardımıyla düzeltebilirsiniz.


Daha önceden hazırlanan toplar aralıklarla ıspanaklı hamurun üzerine dizilir.

 Topların yarısı hamurun içine girecek şekilde hafifçe bastırılır.


180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine ılık süt dökülür.


Kreması için un, şeker ve süt karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.

 Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

 Daha sonra krem şantiler toz halinde eklenerek beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.

Şerbetini çekip dinlenmiş olan kekin üzerine krema sürülerek buzdolabına kaldırılır.











No comments:

Post a Comment