Beyaz kek malzemesi
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Ispanaklı kek malzemesi
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 su bardağı haşlanmış robottan geçirilmiş ıspanak
Hindistan cevizli toplar:
1,5 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta akı (yumurtalar büyükse 2 yumurta akı)
Islatmak için
2 su bardağı ılık süt
Kreması
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı süt
2 paket krem şanti (toz halinde kullanılacak)
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Cuma günü misafirlerim var; İnternette gezinirken bu pasta gözüme ilişti, arkadaş ikinci keki kakaolu yapmıştı bende farklı olsun diye ıspanakla denemek istedim.Birde siz bu haliyle deneyin bakalım beğenecek misiniz.
Önce toplar hazırlanır. |
Önce toplar hazırlanır. |
Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Cevizden hafif küçük toplar yapılarak buzdolabında dinlenmeye bırakılır. |
Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Sonra süt ve sıvı yağ eklenir. Çırpmaya devam edilir. Ardından un ve kabartma tozu eklenir iyice karıştırılır. |
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülür |
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülür |
Hazırlanan ıspanaklı kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır. |
Hazırlanan ıspanaklı kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır. |
Hazırlanan ıspanaklı kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır. |
Daha önceden hazırlanan toplar aralıklarla ıspanaklı hamurun üzerine dizilir. Topların yarısı hamurun içine girecek şekilde hafifçe bastırılır. |
Daha önceden hazırlanan toplar aralıklarla ıspanaklı hamurun üzerine dizilir. Topların yarısı hamurun içine girecek şekilde hafifçe bastırılır. |
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir. |
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine ılık süt dökülür. |
Kreması için un, şeker ve süt karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Daha sonra krem şantiler toz halinde eklenerek beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır |
Şerbetini çekip dinlenmiş olan kekin üzerine krema sürülerek buzdolabına kaldırılır. |
Önce toplar hazırlanır.
Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur.
Cevizden hafif küçük toplar yapılarak buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Ardından beyaz keki hazırlanır.
Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
Sonra süt ve sıvı yağ eklenir.
Çırpmaya devam edilir.
Ardından un ve kabartma tozu eklenir iyice karıştırılır.
Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dökülür.
Ardından aynı şekilde kakaolu kek hazırlanır.
Hazırlanan ıspanaklı kek beyaz kekin üzerine düzgünce yayılır.
Spatula yardımıyla düzeltebilirsiniz.
Daha önceden hazırlanan toplar aralıklarla ıspanaklı hamurun üzerine dizilir.
Topların yarısı hamurun içine girecek şekilde hafifçe bastırılır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince üzerine ılık süt dökülür.
Kreması için un, şeker ve süt karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Daha sonra krem şantiler toz halinde eklenerek beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.
Şerbetini çekip dinlenmiş olan kekin üzerine krema sürülerek buzdolabına kaldırılır.
No comments:
Post a Comment