Monday, April 7, 2014

MANGOLU, TAVUKLU MAKARNA SALATASI


















Diğer yerleri bilmiyorum ama bu sene İstanbul'da hava sıcaklıkları o kadar değişken ki  insan ne giyeceğini, hatta ne yiyeceğini bilemiyor. Çarşı pazarda her şey var artık bahar geldi derken ertesi hafta tekrar kış sebze meyveleri çıkıyor piyasaya. Ağaçlarda baharlar açalı aylar oldu, gerçi sonrasında don yapmadı hiç ama gene de bir anormallik var. Deftere yazmışım geçen sene 6 Mayıs'ta kalorifer yakmışız. Çok merak ediyorum bu yaz nasıl geçecek? Neyse sizinle bugün ilkbahara uygun, hatta diyete  uyabilen :)) bir salata tarifi paylaşacağım. Hani o garip ülkelerden gelen tatsız tuzsuz meyve- sebzelerden biri de var içinde. Bahsettiğim mango. Ama bu salataya çok yakıştı.





































Hani deriz ya bir öğüne yeter diye işte bu salata da o türden. Tavuğuyla, sebzesiyle, karbonhidratıyla, meyvesiyle yeter de artar bile. :))

































Ana malzemelerimiz burgu makarna ve haşlanıp iri iri doğranmış tavuk eti. En çok burgu makarna yakışıyormuş bu salataya. Ben tavuk etlerini doğradıktan sonra tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile marine edip bir süre beklettim.





































Mangomuzu soyuyoruz. Yeşil biberimizi ve kapya biberi yıkıyoruz. 1/2 demet maydanoz kullanacağız, onları da iyice yıkıyoruz. Fotografta yok ama 2-3 adet taze soğanımızı da yıkıyoruz. Derin bir kaba haşlanıp süzülen makarnayı koyuyoruz, marine ettiğimiz tavukları da katıp iyice karıştırıyoruz. Küçük küçük doğradığımız biberlerimizi, çekirdeğinden ayırıp küp küp kestiğimiz mangoyu, incecik kıydığımız maydanozu, taze soğanı, dörde böldüğümüz küçük domateslerimizi de makarnalı karışıma ilave ediyoruz. Başka bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp salatamızın üzerinden gezdiriyoruz. İyice harmanlayıp servis tabağımıza aktarıyoruz. Böylece kazara almış olduğum mangoyu da en radikal şekilde kullanabilmiş olmanın sevinciyle salatamızı afiyetle yiyoruz. :))

No comments:

Post a Comment