Saturday, April 5, 2014

Karnabahar Kızartması


Karnabahar en sevdiğim sebzelerden biridir. Kıymalı yemeğini de acayip severiz ailecek.


Azıcık karnabaharı dolapta görüp çorba mı yapsam ne yapsam acep derkennn, kızartma yapıp kiloma kilo katayım dedim. Normalde yumurtaya , una vs. bulanır. Ben direk fritöze atıverdim hiç de pişman olmadım:) Tavsiye ederim hem pratik ,hem leziz, hem de sağlıksızzz:)))


 





 


 


 


Kızarmış Karnabahar Tarifi İçin,


 


Malzemeler :


 


Karnabahar


Havuç


Ayçiçek yağı


Sarımsaklı yoğurt


pul biber,nane


 


Yapılışı :


 


Karnabaharı yıkayıp küçük küçük çiçeklere ayıralım.


Havucun kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.


Bol kızgın yağda kızartalım.


Kızarttığımız karnabaharları havlu kağıt serdiğimiz tabağın içine alalım.


Yağı süzülen karnabaharları servis tabağımıza alalım.


Sarımsaklı yoğurt eşliğinde pul biber ve nane ile süsleyip bekletmeden servis edelim.


 


AFİYET OLSUN.


 


 


 





 

No comments:

Post a Comment