Hafta sonu tatilleri için vazgeçilmez bir lezzet "salçalı sosis"
Ancak son yıllarda malesef sosisin eski lezzeti yok):sebep hindi ve tavuk etinin(parçalarının)sosis, salam gibi şarküteri ürünlerinin içine karıştırılmasıdır.Ancak yakın geçmişte,tavuk etli ve dana etli olarak ayrılan şarküteri ürünlerinin lezzeti bir nebze olsun geri geldi diyebiliriz.Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen "salçalı sosis"i, "Fırında Patates" ile servis etmenizi öneririm..
350 gr % 100 dana sosis
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu domates püresi
1 yemek kaşığı ketçap
Hazırlanması:
Yıkadığınız sosisleri 2-3 e bölün.Her iki uçlarını artı şeklinde bıçakla çok derin olmayan kesikler atın.Diğer tarafta sosisi pişireceğiniz tencerede sıvıyağını ısıtmaya başlayın.Üzerine domates püresini ve ketçabı dökün.1-1,5 su bardağı suyu da verdikten sonra sosisleri ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın. Kestiğiniz uçlar açılıncaya,sosisler şişinceye kadar pişirin.Bu rarada suyunu çekmişse istediğiniz yoğunluğa kadar azar azar sıcak su ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alabilirsiniz.Sıcak servis ediniz.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment